People Tree: het verhaal achter Zuster Vineetha

van Joke E-Mail

Link: http://www.watmooi.nl/shop/merk/people_tree

Zuster Vineetha Assisi werkt al zestien jaar samen met People Tree. Haar orde van Zusters produceren een deel van de fairtrade kleding van People Tree. Zoals de naam suggereert wordt de Assisi company geleid door een Orde van Zusters. Deze nonnen blijven trouw aan de leer van de heilige Franciscus van Assisi. Hij pleitte om de natuur lief te hebben en te beschermen

Soil Assocation

De nonnen kregen als een van de eersten een Soil Association certificaat in een ontwikkelingsland. Ze zijn de fabriek heel klein begonnen met maar een paar vrouwen. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid en er werken nu meer dan 200 vrouwen.

people tree, fairtrade

 

Fairtrade

Sociaal ondernemen en fairtrade heeft de Assisi company hoog in het vaandel staan. Ze werken alleen maar met 100% biologisch en fairtrade katoen. Daarnaast helpen ze de meest kwetsbaren groepen in de samenleving naar een zelfstandig bestaan. Ze geven vrouwen een leerproject of vrouwen kunnen thuiswerken zodat ze op de kinderen kunnen passen. Daarnaast hebben de Zusters drie scholen voor dove en gehandicapte kinderen.

fairtrade, peope tree