Eribe Knitwear logo

Eribe Knitwear duurzame truien uit Schotland

Eribe Knitwear is opgericht in Schotland en hun doel is om mooie warme diervriendelijke truien en vesten te maken. Die mooi zijn voor jou en mooi voor de wereld. Door hun jarenlange ervaring is het Eribe gelukt om  tijdloze gebreide vesten en truien te maken van super hoge kwaliteit dat past bij verschillende lichaamsvormen. Het doel van Eribe Knitwear is kleding te ontwerpen waar jij je gelukkig  in voelt!

Door jarenlang naar onze klanten te luisteren en doordachte planning te maken, heeft ERIBÉ geleerd om luxe breigoed van hoge kwaliteit te maken dat past bij verschillende lichaamsvormen, huidtinten en culturen ... waardoor je je positief, jeugdig en gelukkig voelt!

eribe knitwear

diervriendelijk en duurzame mode van Eribe

Vanaf het allereerste begin heeft ERIBÉ het milieu en diervriendelijkheid in het oog gehouden. Ze hebben ervoor gekozen om de beste ecologische natuurlijke garens te gebruiken. De kleurrijke gebreide kleding van Eribe raakt nooit uit de mode. En in een wereld van wegwerpkleding is dit slow fashion op zijn best. 

De Shetlandwol is 100% natuurlijk en ongeverfd en biedt een breed scala aan natuurlijke kleuren. De Shetlandschapen leven op de Shetlandeilanden, ten noorden van Schotland en zijn het kleinste schapenras
Door hun stevige vacht zijn de Shetlandschapen bestand tegen het vaak barre en gevarieerde klimaat. De schapen lopen vrij rond en eten vaak zeewier van de kust. De wol wordt gesponnen en vervolgens gebreid op de Shetlandeilanden met behulp van lokale bedrijven die al meer dan 20 jaar met ons samenwerken.

eribe diervriendelijke wol truien

met liefde gemaakt

ERIBÉ maakt nog steeds met de hand gebreide truien en vesten. Ze werken samen met meer dan 136 ambachtelijke breisters in Schotland en Engeland. De Eribe Knitwear breisters hebben een schat aan ervaring en vakmanschap. Iedere keer wanneer je een Eribe trui koopt investeert je in handgemaakte duurzame mode en koop je je een eigen stukje Schots erfgoed.

ERIBÉ heeft een toegewijd team. Hoewel veel bedrijven geen handgebreide stukken meer maken, blijft Eribe Knitwear dit doen vanwege de veelzijdigheid van de techniek. Door met de hand te breien, kunnen de Eribbe ontwerpers inventief zijn. Ze worden beschouwd als een gerenommeerd expert in breien en zijn trots op het behoud van dit traditionele ambacht.

eribe knitwear

 

alle artikelen van Eribe Knitwear