Mooi gemaakt

Alle mode bij watMooi is met zorg voor je uitgezocht. Zoek je een duurzaam alternatief voor fast fashion? Minder vervuiling of een eerlijke prijs? Fairtrade of locale productie? Kies wat jij belangrijk vindt.

biologisch katoen

Biologisch katoen voelt heerlijk zacht aan. Het draagt heerlijk en het is beter voor de boeren en het milieu.

lees meer...
biologisch katoen banner

eerlijke mode

Voor eerlijke mode wordt een eerlijke prijs betaald aan de boeren en mensen in de fabrieken. Er wordt gewerkt in veilige fabrieken zonder kinderarbeid.

lees meer...
eerlijke mode banner

goed doel

Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel. watMooi draagt direct een deel van de winst af of dit gebeurt door de leverancier van het artikel.

lees meer...
goed doel banner

vegan

Voor vegan mode zijn geen dierlijke grondstoffen gebruikt. Ook niet voor het verven, de afwerking, lijm of of de verpakking. Dat past perfect als je veganistisch bent. Maar het is belangrijk voor iedereen die dierenwelzijn aan het hart gaat.

lees meer...

bamboe

Van Bamboe maken onze leveranciers superstoffen. Beter voor het milieu, fijner om te dragen. De bamboe stoffen bij watMooi worden op een schone manier gemaakt.

lees meer...
bamboe banner

natuurlijke kunstvezels

Natuurlijke kunstvezels zoals Ecovero, Lyocell en Tencel worden gemaakt van houtpulp uit duurzaam beheerde bossen.

lees meer...

gerecycled

Met oude materialen kun je nieuwe kleding maken. Daarvoor word alles eerst helemaal schoongemaakt en daarna verwerkt tot nieuwe vezels. Dat scheelt energie, water en afval.

lees meer...
gerecycled banner

soja

Stoffen van soja worden gemaakt van de restjes die overblijven bij de productie van voedsel. Dat scheelt afval en een hoop water en energie.

lees meer...

schone productie

Bij watMooi letten we extra op het milieu. Schone productie betekent dat het milieu zoveel mogelijk wordt ontzien bij het maken van de kleding.

lees meer...
schone productie banner

wol

Bij watMooi vind je alleen wol die diervriendelijk wordt gewonnen. Waar mogelijk proberen we ook biologische wol te vinden.

lees meer...
wol banner

zijde

De zijde bij watMooi wordt gemaakt nadat de poppen zijn uitgekomen en de vlinder is uitgevlogen. Ook worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

lees meer...
zijde banner

linnen

Linnen is een fijne stof die al honderden jaren wordt gemaakt van vlas. Het voelt heerlijk en is beter voor het milieu.

lees meer...

hennep

Voor kleding van hennep wordt veel minder water en geen bestrijdingsmiddelen gebruik. Gewoon, omdat heet niet hoeft.

lees meer...

fairwear

Fair Wear Foundation zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. De fabrieken waar deze kleding wordt gemaakt, worden gecontroleerd op goede arbeidsomstandigheden.

lees meer...

Max Havelaar

Met het Max Havelaar keurmerk weet je zeker dat je kleinere producenten in ontwikkelingslanden helpt, zodat zij kunnen leven van hun werk.

lees meer...