Buitenkleding

Buiten zijn geeft je een flinke dosis energie en maakt je hoofd leeg. Wandelen langst het strand of struinen door de bossen. Je geniet van de rust en van de natuur. Als je de juiste wandelkleding draagt maakt het niet uit of het regent of stormt. watMooi heeft een duurzame selectie voor jou gemaakt. 

wandelen in de buitenlucht

geniet van de natuur met kleding die ook goed is voor de natuur

Bij watMooi vind je veel duurzame kleding die perfect is voor een dagje buiten zijn. Onze kleding is heerlijk zacht en  warm en gemaakt van de mooiste materialen. Ook is de kleding zweetbestendig, verkoelend en zit het heerlijk comfortabel. T-shirt gemaakt van hennep dat heerlijk zacht aanvoelt op je huid en verkoelend werkt. Ondermode dat niet knelt en je bewegingsvrijheid geeft. En regenjassen waarmee je een bui kunt trotseren en die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Maar ook wandeljassen die je warm houden en 100% vegan zijn.  Want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om buiten te lopen in kleding die is gemaakt met natuurlijke materialen en met respect voor de natuur.

het belang van laagjes kleding 

Je hoort het vaker; het drie lagen systeem. Maar wat is dat nu eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel; doordat je drie lagen kleding over elkaar hebt aangetrokken kun je je eenvoudig aanpassen aan de weersomstandigheden door een laag toe te voegen of uit te trekken. Je begint met een eerste laag. Zelf ben ik fan om als eerste laag bamboe te gebruiken. Daarna doe ik als tweede laag merinowol. In de winter gebruik ik een longsleeve en in de zomer een t-shirt van merinowol. De derde laag is de buitenste laag. Dit kan een jas zijn om een trui. Dit ligt aan het seizoen. 

voordeel van bamboe kleding tijdens het wandelen

De eerste laag die je op je huid zit moet lekker zitten en niet scheuren. Daarom is het belangrijk dat je een stof kiest die zacht is voor je huid. Dat je een BH of slip kiest die niet knelt of naden heeft.  dat je een onderbroek kiest die niet knelt of naden heeft.  Bamboe neemt meer vocht op dan katoen. Dat is fijn als je transpireert tijdens het wandelen. Nare geurtjes worden hierdoor voorkomen en het geeft de hele dag door een fris gevoel. 

wandelen aan zee