Blue LOOP Originals logo

Blue LOOP Originals Circulaire mode

Het idee van Blue LOOP Originals ontstond in 2013 toen de oprichters van Blue LOOP Originals in de  grootste recyclefabriek van Nederland stonden. Te midden van honderden balen met weggegooide kleding kregen ze een  indruk van de omvang van ál het textiel dat we jaarlijks consumeren en weggooien.

Slechts een klein percentage wordt daadwerkelijk gerecycled. Eeuwig zonde! Blue LOOP Originals dacht: “Waarom maken we niet iets moois van dit ‘afval’, dat ook nog eens helpt om onze planeet te verduurzamen?”. Ze vonden de uitdaging in het populairste, maar ook meest vervuilende kledingstuk: de spijkerbroek. Van het een kwam het ander. Blue Loop Originals was geboren. 

blue loop originals

mooie missie circulaire economie

"Als wij kunnen bereiken dat elke dag iemand nadenkt over het weggooien van versleten kleding en misschien zelfs nadenkt over het kopen van kleding die iets bijdraagt aan een betere wereld, dan is onze missie geslaagd". Een mooie missie, vinden wij van watMooi.

Blue LOOP Originals online bij watMooi

Vanaf het begin dat we Blue Loop Orignals ontmoeten waren we fan van hun bijzonder verhaal. Dit Nederlands merk gelooft in circulaire economie en zoekt steeds naar nieuwe ontdekkingen om mooie mode te maken van gerecyclede kleding. De stoffen die ze ontwerpen zijn super zacht en hebben een perfecte pasvorm. De missie van het kledingmerk Blue LOOP Originals is 'WORN to REBORN', waarbij ze versleten spijkerbroeken een  tweede leven geven. Hierdoor belandt er minder textielafval op de vuilnisbelt en wordt er minder kleding verbrand. En daar kunnen we ons helemaal in vinden.

 

Wat een Mooi kado

Samen met Blue Loop Orignals is watMooi een B2B samenwerking aangegaan. We willen bedrijven bewust maken van alle kleding die wordt weggegooid en dat je daar samen iets moois van kunt maken. Want wat is er leuke om medewerkers een mooi relatiegeschenk of kerstkado te geven van hun eigen weggegooide kleding. Daarom hebben we wateenMooiKado opgericht.

Met WateenMooiKado krijgen medewerkers een mooi kado waar ze blij mee zijn omdat het een fijn product is en omdat er een mooi verhaal achter zit. Als organisatie pak je een rol in de circulaire economie en laat je mensen op een leuke manier kennis maken met de voordelen daarvan. Om dat kado extra mooi te maken, helpen wij onze opdrachtgevers om het verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld door het geschenk te combineren met het inzamelen van oude kleding die dan weer kan worden verwerkt tot nieuwe kado's. Iedereen draagt zo bij aan een mooiere wereld, dat is volgens ons echt een mooi kado.

alle artikelen van Blue LOOP Originals