Blue LOOP Originals logo

Blue Loop Originals voor een mooie planeet

Gebruikte en afgeschreven kleding hoeven niet meer verbrand of begraven te worden: voor Blue LOOP Originals heeft het waarde!

Twee Hollandse jongens vonden het zonde dat er zoveel kleding werd weggegooid en gingen op zoek naar een duurzame oplossing. Deze werd gevonden in Twente.  Ze ontdekten daar een kleine fabriek die oude kleding kan ontrafelen zodat er nieuwe vezels ontstaan. Deze vezels waren het begin van het  ‘Blue LOOP DNA’.

Blue Loop Originals

WORN to REBORN

Na jaren van onderzoek zijn de garens nu sterk genoeg om mooie kleding van te maken. Elk kledingstuk wordt gemaakt volgens de Blue LOOP Originals 'from WORN to REBORN' mantra.

Blue Loop Originals zocht bedrijven die dezelfde passie delen. Die vonden ze in Italië. Een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in gerecyclede garen en stoffen. Hier wordt de mooie kleding van Blue Loop Originals gemaakt. 

Blue Loop Originals

Een mooie planeet

Wist je dat voor het produceren van één kilo nieuwe katoen er heel veel water nodig is. Ongeveer achtduizend liter water. Doordat Blue Loop Originals kleding maakt van gerecycled katoen wordt er veel water, energie en CO2 bespaard. 

In het kledinglabel kan jij precies zien wat je bespaard als je een kledingstuk koopt van Blue Loop Originals. Is dat niet leuk? En er zit ook een QR code in. Als je deze scant kan je precies zien wie het kledingstuk heeft gemaakt.

Blue Loop Originals

alle artikelen van Blue LOOP Originals