J-LABEL logo

J-LABEL

De ontwerpers van J-LABEL ( voorheen J-LAB3L) houden van mode, maar ze houden nog meer onze aarde. Daarom maken ze mooie duurzame kleding met respect voor onze planeet. 

J-LABEL (J-LAB3l) maakt tijdloze vrouwelijke ontwerpen met de Nederlandse vrouw en haar vormen in hun achterhoofd. Tijdens de productie gebruiken ze biologische en duurzame materialen zoals biologisch katoen en bamboe.

J lab3l duurzame kleding

duurzame kleding

Iedereen die bij de productie van de duurzame mode van J-LABEL betrokken is, wordt met respect behandeld, werkt in een veilige omgeving en krijgt een leefbaar loon. De productie vindt voornamelijk plaats in India, in een GOTS- en SA 8000-gecertificeerde fabriek die eerlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen verzekert en een OGTC-certificaat heeft gekregen voor hun empowerment van vrouwen. Ze hebben een eigen gecertificeerd trainingscentrum om vrouwen en mannen uit landelijke gebieden op te leiden in de mode-industrie.

J-LABEL gelooft dat ze in een land als India, waar zoveel bekwame mensen in de branche zijn met al hun gezinnen afhankelijk van hun baan en inkomen, een positieve impact kunnen hebben door het goed te doen en door ze te waarderen. 

J-lab3l duurzame kleding

duurzame materialen

Voor hun duurzame kleding gebruikt J-LAB3L milieuvriendelijke vezels zoals biologisch katoen, bamboe, FSC Viscose en kapok. Daarnaast upcyclen ze hun collectie door gebruik te maken van voorraad stoffen. Alle stoffen van J-LABEL zijn Oeko Tex-gecertificeerd. En bij iedere nieuwe duurzame collectie kijken ze welke beschikbare duurzame stoffen er zijn en hoe ze die kunnen inpassen in de collectie. 

CO2 voetafdruk

J-LABEL compenseren hun ecologische voetafdruk die wordt veroorzaakt door onze collecties van overzee naar Nederland te verschepen door bomen te planten via het Nederlandse ‘Trees for All’ project. Voor verpakking en etikettering gebruiken ze gerecycled karton en gerecycled en biologisch afbreekbaar plastic.

J-lab3l duurzame kleding

alle artikelen van J-LABEL