Bamboo Belgium logo

Bamboo Belgium

Met 25 jaar ervaring in de modesector zocht en vond ontwerpster Fina van Bamboo Belgium een nieuwe uitdaging in fashion met een ecologisch gedachtegoed. Fina wilde dolgraag mode en duurzaamheid verzoenen in een kleurrijke collectie en zo is Bamboo Belgium ontstaan.   

waarom bamboe?

Toen Fina op zoek ging naar een duurzame en aangename grondstof, ontdekte ze bamboe. Bamboe is duurzamer dan de katoenteelt en bovendien hebben bamboevezels de goede eigenschappen voor praktische en eigentijdse kleding.

bamboe belgie

De productie van Bamboo Belgium gebeurt in Portugal met partners die een stabiele kwaliteit leveren. De  Fair Wear gecertificeerde fabrieken garanderen goede werkomstandigheden en faire lonen.  Daarnaast bezoekt Bamboo Belgium regelmatig zelf de fabrieken en de de naaiateliers om dit te kunnen controleren. Persoonlijk contact vindt Bamboo Belgium belangrijk om de fairtrade principes ook op de werkvloer te handhaven.

De bamboekleding is Oeko-Tex gecertificeerd. Dit certificaat garandeert dat de bamboe kleding vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.

bamboe belgie

 

alle artikelen van Bamboo Belgium