Bleed logo

Bleed kleding eerlijke, eco en vegan kleding

Bleed mode is een duurzaam kleding label dat is opgericht door de skateboarder Michael Spitzbarthin. Hij was veel in de natuur te vinden en houdt van de aarde. Tijdens zijn studie, textieldesign, zag hij hoe vervuilend fast fashion is voor de  wereld. Hij wilde dit veranderen en richtte Bleed op, een duurzaam kleding label op. De natuur bloedde al genoeg en moest stoppen. Met deze gedachte zijn zowel de naam als het merk geboren.

bleed clothing


Bleed mode staat voor natuurlijke kleding 

Bleed kleding maakt hun duurzame kleding van verschillende duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep en gerecycled polyester. Hun biologisch katoen is GOTS gecertificeerd en alle hun kleding is Vegan PETA-approved gecertificeerd. Bleed gebruikt dan ook geen leer, wol of zijde in hun duurzame kleding. Het gerecyclede polyester dat Bleed gebruikt voor hun jassen is zo milieuvriendelijk dat het OEKO-TEX standard 100 gecertificeerd is. Voor sommige kledingstukken gebruiken ze stoffen van de vorige collectie die niet zijn verkocht.

Bleed kleding staat voor duurzame productie

Niet alleen maakt Bleed kleding duurzame kleding van natuurlijke materialen, maar ook hun producten zijn 
eerlijk geproduceerd. Tachtig procent van hun kleding wordt in Europa geproduceerd, en 20% in Azië. Bleed kleding kiest er bewust voor een deel in Azië te produceren. De werknemers leveren mooie producten. Maar door een deel van hun duurzame productie in Azie te hebben zorgen ze dat mensen daar ook een goed en leefbaar inkomen hebben. 

bleed clothingBleed kleding online bij watMooi 

alle artikelen van Bleed