Charlie Mary logo

Charlie Mary ontwerpt tijdloze mode

Charlie Mary ontwerpen seizoensloze collecties. Ze maken duurzame mode die tijdloos is. We kennen ze allemaal; de perfecte witte blouse, de LBD en die ene zwarte pantalon die je benen langer laakt lijken. Charlie Mary hebben deze klassiekers opnieuw ontworpen. 

charlie mary duurzame mode

Duurzame mode die lang meegaat


Voordat Charlie Mary beginnen met ontwerpen, hebben hun kledingstukken al een leven geleid. En dat leven willen Charlie Mary alleen maar verlengen. Charlie Mary ontwerpt tijdloze kleding die een leven lang meegaat. is dat nu niet mooi!

Bij het ontwerpen van hun duurzame designs denken ze na hoe de hele levenscyclus van een kledingstuk is. Hoe zal het gedragen worden? Wie zou dit willen dragen? Hoe gaan ze ervoor zorgen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de items gemakkelijk kunnen worden hergebruikt of gerecycled?

 

Dead stock is duurzame mode

Waarom meer nieuwe materialen maken als er al zoveel is? Charlie mary maken kleding van stof die al een leven heeft geleefd. Ze maken gebruik van ‘dead stock’ (restvoorraad van andere modehuizen) en verwerken deze tot nieuwe kledingstukken. En altijd is Charlie Mary op zoek naar hoogwaardige gerecyclede materialen voor hun collectie. Omdat ze werken met wat er is, is een groot deel van onze collectie limited edition.

Eerlijke mode


Charlie Mary werken alleen met productiepartners die veilige en prettige werkomstandigheden bieden aan hun medewerkers. Waar vakmanschap wordt beloond met waardering en een fatsoenlijk loon. De Slowdown Collection is met liefde gemaakt in het Moon Tekstil atelier in Izmir.

charlie mary tijdloze mode

Charlie Mary online bij watMooi

We kennen de dames van Charlie&Mary al een paar jaar als agent van onze duurzame merken. Ze hebben een groen hart en willen de wereld een beetje mooier maken. Dat doen ze nu met hun tijdloze Slowdown Collectie. Mooie klassiekers die iedere vrouw mooier maakt. En als je deze items in je kast hebt hangen heb je een mooie duurzame basics die je kan aanvullen met seizoens-items. Wij houden van de klassieke duurzame look van de Slowdown Collectie van Charlie Mary. En we hopen jij ook.

Charlie Mary tijdloze mode

 

alle artikelen van Charlie Mary