Fifth Origins logo

Fifth Origins duurzame capes

Fifth Origins is opgericht in 2020 nadat de eigenaren van het label Karigar uit elkaar zijn gegaan. Sindhu Holla is verder gegaan onder de naam Fifth Origings. Ze combineert schoonheid met duurzaamheid. Fifth Origins streeft ernaar om elke stap van de keten duurzaam en ethisch te maken. Ze beloven geen perfectie, maar we beloven wel integriteit en openheid.  

fifth origins duurzame mode made by hand

"If you have come here to help me you are wasting your time, but if you have come because your liberation is bound up with mine, then let us work together." 

Deze woorden van Lilla Watson, Indigenous Australian Activist, raken de filosofie van Fifth Origin.  Ze benaderen hun ambachtslieden als co-creators en partners in deze reis.

duurzame mode verantwoorde wol

Fifth Origin maakt gebruik van lokaal geproduceerde natuurlijke materialen. De wol die gebruikt wordt voor de mooie capes komen van de schapen uit het Himalaya. Deze schapen zijn eigenaar van de ambachtslieden en worden gebruikt voor hun wol. Deze wordt op een diervriendelijke manier verkregen. De schapen ziijn onderdeel van de familie.

Daarnaast verft Fifth Orgin met milieuvriendelijke kleurstoffen wordt het water gerecycled, water besparen, en worden en maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te verminderen. Waar mogelijk gebruiken ze biologisch materialen.

 

alle artikelen van Fifth Origins