Ideo logo

Ideo

Ideo komt uit het hart van de mode; Parijs! En ze maken mode met hun hart. Wat een leuk merk is dit! Het is fris, het is fashion en het klopt helemaal. We zijn erg blij dat we dit merk voor je hebben gevonden.

mode

De collecte bestaat uit twee lijnen: de basis van de collectie bestaat uit mooie fashionable kleding met de laatste trends en mooie kleuren. Daarnaast biedt Ideo stoere felle t-shirts met een duidelijke boodschap!

mind your wear
ecological and ethical fashion

achtergrond

Ideo is zich heel erg bewust van de verantwoordelijkheid voor mensen en het milieu. Daarom gebruikt Ideo alleen 100% biologisch katoen. Dat betekent onder andere geen pesticiden en geen genetisch gemanipuleerde gewassen.

  • fair trade : Ideo werkt zoveel mogelijk met kleine leveranciers in ontwikkelingslanden. Ideo betaalt eerlijke prijzen en ondersteunt de leveranciers en de lokale samenleving bij het verbeteren van de leefomstandigheden.
  • biologisch: Ideo werkt alleen met materialen waarvan bekend is waar en hoe ze worden gemaakt. De leveranciesr worden geselcteerd op het gebruik van milieuvriendelijke productiemethoden waarbij wordt geprobeerd het transport zoveel mogelijk te beperken. Afwerken en bedrukken gebeurt zoveel mogelijk met duurzame materialen; de kleueren van de stoffen en de inkt voor de bedrukking bevatten geen schadelijke stoffen.

  • duurzaam: het team van Ideo bezoekt elk jaar alle leveranciers om te controleren of de uitgangspunten van Ideo worden nageleefd. Daarbij worden leveranciers geholpen om nieuwe technieken te leren en te gebruiken. Ideo neemt nooit meer dan 50% af van één leverancier, zodat deze niet afhankelijk zijn.
  • eerlijk: informatie over leveranciers is openbaar. Ideo wil graag dat iedereen kan meedoen.

You are what you buy

alle artikelen van Ideo