KARIGAR logo

Fairtrade capes met de hand gemaakt

KARIGAR combineert de vaardigheden van de Indiase ambachtslieden met schitterende natuurlijke stoffen. Hierdoor ontstaan er niet alleen mooie producten, maar kunnen de ambachtslieden hun vakkennis doorgeven en hebben ze een inkomen.

karigarKARIGAR betekend in het Hindi's ambachtsman/vrouw. De schitterende shawls worden in Nederland ontworpen en volledig handgemaakt in India. Dit gebeurt door ambachtslieden in verschillende delen van India, voornamelijk vrouwen.

wie maakt mijn shawl

De KARIGAR producten worden geleverd met een hangtag die een unieke QR code heeft. Wanneer je deze scant kan je precies zien wie jouw product heeft gemaakt en hoe het werd gemaakt. Een aantal van deze foto's zijn genomen door de mensen zelf met hun eigen mobiele telefoon. Deze telefoon hebben ze gekregen van het team van KARIGAR. 

karigarDe producten van KARIGAR worden gemaakt met respect voor de natuur. Per deel van India wordt er gekeken welke middelen en daar tot hun beschikking zijn om de mooie shawls te maken.  Er wordt gebruik gemaakt van wilde zijde, wol van de Himalaya schapen, brandnetelvezels uit de Indische bergen. En waar het mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen.

karigar

alle artikelen van KARIGAR