Rhumaa logo

Duurzame mode gemaakt in Afrika. Ieder stuk vertelt een verhaal.

Het is de droom van Rhumaa om kunst, verhalen en cultuur dichter bij elkaar te brengen via mode. Rhumaa werkt samen met getalenteerde kunstenaars uit Afrika die de mooie prints ontwikkelen.

rhumaa

Voor elke collectie werkt Rhumaa samen met een Afrikaanse kunstenaar die hun filosofie deelt. De meeste artiesten vertellen een verhaal. Soms is dit een persoonlijk verhaal. Anderen delen hun hoop en dromen. Bijna iedereen deelt emotie. Onze artistieke verhalen delen een belangrijke boodschap. Je bent wat je draagt. Bij Rhumaa geloven ze dat dit verder gaat dan stijl, stoffen en looks: het heeft een diepere betekenis.

feel good, look good, do good

Het zal je zijn opgevallen dat we Rhumaa werkt met interessante prints bij een deel van hun collectie. Dit is dan ook niet zomaar bedrukking. Dit zijn unieke prints van jonge, getalenteerde Afrikaanse kunstenaars. Als je goed kijkt kun je zelfs het verhaal zien dat de kunstenaar ons probeert te vertellen. Dit is altijd een verhaal met impact. De kunst moet dan ook gezien worden meer dan een verfijnde versiering: het is een manier om onze belangrijke boodschap te delen.

Alle bedrukte stukken zijn digitaal geprint. Door deze techniek te gebruiken bespaart Rhumaa water, inkt en energie. Ook produceren ze door deze techniek slechts een minimum aan afval.

rhumaa

Rhumaa weet hoe belangrijk het is om je goed te voelen én er goed uit te zien in je kleding. Rhumaa gelooft echter ook in goed doen met kleding. Daarom gebruiken ze enkel natuurlijke stoffen die goed aanvoelen op je huid én gezond zijn voor het milieu.

Rhumaa weet precies waar de vezels vandaan komen en welke weg ze hebben afgelegd voordat ze bij Rhumaa ariveren. Daarom onderzoeken ze alles: van wie er betrokken was bij het vervoer van de boerderij tot aan de fabriek tot aan onder welke condities de kleurstoffen zijn gefabriceerd. Dit alles speelt een grote rol in het selecteren van de stoffen waar ze mee werken en waarmee Rhumaa een impact creëren.

fair en in Europa

De zorgvuldig geselecteerde partners hebben dezelfde goede intenties als Rhumaa. Ze hebben veel geïnvesteerd in arbeidsomstandigheden, de beperking van schadelijke uitstoot en afvalmanagement. Zij vormen de basis voor de productie van onze kleding: een basis die Rhumaa kan vertrouwen en waarin ze geloven.

Alle fabrikanten beschikken over alle belangrijke certificaten en zijn gebonden aan strikte regelgeving omtrent het milieu en eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit zijn onder andere de GOTS en OEKO-TEX® 100 certificaten. Ook voldoen alle producten aan strikte REACH-voorschriften en worden ze gekleurd met behulp van AZO-vrije kleurstoffen. 

alle artikelen van Rhumaa