Rosas Jewels logo

Duurzame minimalistische sieraden

Rosas Jewels is een Nederlands sieradenmerk met duurzame kleurrijke sieraden. Alle sieraden worden met de hand gemaakt in Nederland. Rosas Jewels  gebruikt alleen materialen van hoge kwaliteit en die duurzaam. De sieraden bij watMooi zijn allemaal gemaakt van 100% gerecycled 14k gold filled.

rosas jewelery

Over Rosas Jewels

Na een lange reis door Europa besloot de eigenaresse van Rosas Jewels in 2007 op Mallorca te blijven. Hier vond ze rust en energie om een eigen duurzame sieradenlabel op te zetten. Het eiland en de mediterrane omgeving bleken een prachtige inspiratiebron. Na een paar prachtige jaren op Mallorca keerde ze terug naar Nederland.
De sieraden zijn gebleven en worden nu in Nederland ontworpen en gemaakt.

rosas jewels

Wat is gold filled?


Gold filled is een Amerikaanse standaard waarbij dikte van het goud tenminste 1/20ste of 5% van het totale gewicht moet uitmaken. In een streng gecontroleerd proces wordt 14 karaats goud mechanisch door hitte en druk aan een basismetaal (meestal messing of koper) verbonden. Het is dus een legering en geen laagje dat er gemakkelijk afslijt.  Hierdoor gaan gold filled sieraden met de juiste zorg net zo lang mee als echt gouden sieraden. Door deze materialen is deze armband 100% hypoallergeen en vrij van nikkel en lood.

Gold filled sieraden zijn dus echt lifetime sieraden. Het wordt ook wel ‘the wave of the future’ genoemd. En dat komt natuurlijk doordat de sieraden zo’n hoge kwaliteit hebben en een betaalbare prijs.

rosas jewels

alle artikelen van Rosas Jewels