Trashious logo

Trashious vegan tassen

Met hun oneindige liefde voor mooie tassen en accessoires ontstond het vegan tassenmerk Trashious.  Ze wilden geen verdere vervuiling van onze aarde stoppen en daarom ging Trashious op zoek naar een duurzaam, diervriendelijk en circulair alternatief voor het huidige dierlijke én synthetische leer. En Trashious vond hiervoor ‘groen’ afval.

wie wil er geen tas van wijn 

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kán; wijnleer De wereldwijde wijnproductie van maar liefst 26 miljard liter per jaar, laat bergen afval achter. Afval waar momenteel een duurzaam alternatief voor leer van gemaakt wordt. Trashious maakt mooie vegan tassen van wijn. 

trashious vegan tassen wijn

een tas van appels

Kun je het je voorstellen? Van de appelkroosjes en -schillen die als restafval weggegooid worden bij de industriële voedingsindustrie, wordt appelleer gemaakt. Een nieuw, duurzaam alternatief voor dierlijk- of plastic leer. Trashious maakt van appelleer telefoonhoudertasjes.

prikt dat,... cactusleer?

In Mexico staan vlaktes vol met de Nopal cactus; een plant die geen water nodig heeft om te groeien en waarvan de vruchten gebruikt worden voor voeding en supplementen. De bladeren werden jarenlang weggegooid, maar krijgen inmiddels een 2e leven. Er wordt nu op een duurzame manier leer van gemaakt.

Trashious vegan tassen cactusleer

mooi van ananas

Muy impressado, dat werd Trashious bij het zien van het prachtige materiaal wat gemaakt wordt van ananasbladeren; een bijproduct van de ananas-fruit industrie. Wanneer de lange vezels van de bladeren verwijderd zijn (deze zorgen voor de mooie structuur van het materiaal) wordt de overgebleven biomassa ook nog gebruikt als natuurlijke meststof. Met twee afvalproducten die hergebruikt worden, spant dit leer-alternatief letterlijk de kroon als het gaat om ‘Turning Trash into Treasure’

Trashious online bij watMooi

Bij watMooi houden we van nieuwe technieken en we werden dan ook blij toen we zagen dat er mooie vegan tassen werden ontwikkeld door Trashious met een bijzonder verhaal. het team van Trashious kijkt van welk afval ze vegan tassen kunnen maken die niet onderdoen in kwaliteit van normale leren tassen. ze maken vegan tassen die tijdloos zijn en waar je jaren plezier van hebt. En wat is er nu leuker dan tegen je vrienden te zeggen: "kijk eens deze mooie tas is niet alleen vegan, maar is gemaakt van wijnpitten."

Trashious

alle artikelen van Trashious