Urban Goddess logo

Urban Goddess yoga kleding

Urban Goddess is een Nederlands, duurzaam en betaalbaar merk yogakleding. En -  zoals Urban Goddess zelf zegt - ze is de Rock-Chick onder de yogakleding. Yogakleding is een supermodern jasje. Draagbaar voor zowel tijdens de yoga als ‘off the mat’.

duurzaam en fair 

Om met eigen ogen te zien of de kleding onder eerlijke en veilige omstandigheden wordt geproduceerd, bezoekt Urban Goddess regelmatig zelf de fabrieken. Deze fabrieken zijn ook zo groen mogelijk met hun afvalstoffenverwerking en hun energiegebruik. Bewust zijn van je impact op alle niveaus is heel belangrijk voor Urban Goddess. 

urban goddess yoga kleding

De stoffen die gebruikt worden voor het maken van de kleding hebben de hoogste biologische certificering (Global Organic Textile Standard). En ook op kantoor wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Dit zie je terug in het gebruik van papier, het printen en het verzenden van de pakketten. 

goedkoop bestaat niet

Urban Goddess is in 2013 opgericht door Marlene Smits. Marlene is zelf yoga-instructeur en vond het moeilijk om leuke yogakleding te vinden die ook nog duurzaam én betaalbaar was.  Samen met haar achtergrond in mode, was dat een goede motivatie om een eigen kledinglijn te beginnen. Door het betaalbaar te houden, wil Marlene mensen stimuleren om vaker duurzame kleding te kopen. “En,  zegt Marlene, “Als steeds meer mensen duurzame kleding kopen, wordt het steeds meer betaalbaar. Maar goedkoop bestaat niet, vindt ze. “Want iemand betaalt altijd de prijs. Soms met zijn leven”.

urban goddess yoga kleding

alle artikelen van Urban Goddess