Wolvis logo

Met de hand gebreide sjaals gemaakt in Belgie. Iedere sjaal is uniek.

Wolvis is een Belgisch label dat in 2013 is opgericht door de Griet Depoorter in 2013. De basis van de wolvis collecties zijn patronen en structuren. Die ziet Griet overal. In het schuim op mijn koffie, in de regendruppels op mijn dakraam, in de mossen in het bos, ... Die vage ideeën krijgen langzaamaan vorm en worden een grafisch patroon op textiel.

Elke collectie heeft een eigen concept. Een Wolviscollectie ontstaat gevoelsmatig: vanuit een ervaring, een natuurfenomeen of een sfeer. Het basisconcept rijpt langzaam, tot alles goed zit. Kleur, textuur, uitstraling, het hele verhaal moet kloppen.

wolvis

Alle sjaals worden geproduceerd in een klein familiebedrijf in West-Vlaanderen, België. De sjaals zijn gemaakt van wol. De wol voor Wolvis komt van schapen die wonen in Australië en de Himalaya. De schapen lopen vrij rond en worden op een diervriendelijke manier geschoren. 

Het Oeko-Tex-certificaat garandeert de afwezigheid van schadelijke stoffen bij de productie van de wol. Wolvis produceert in beperkte edities zodat er geen overschot is. Geen enkele wolvis zal worden verspild.

Grafische patronen en ritmische structuren vormen de basis voor unieke stukken met een tijdloos karakter. Inspiratie komt vanuit de natuur of de architectuur. De onconventionele kleurcombinaties en de luxueuze kwaliteit van deze warme sjaals zorgen voor een sterke signatuur. 

wolvis

alle artikelen van Wolvis