WOOLISH logo

Mode gemaakt van zachte merinowol

Woolish is sinds 1928 een familiebedrijf dat verantwoorde truien en vesten maakt van wol. Het bedrijf bestaat al 4 generaties en leeft al sinds 1928 zoals ze het zelf zeggen, met trots tot de knieën in wol. En dat is veel wol!

woolish

Happy Sheep is Happy Sweater

Zonder blije schapen geen mooie truien die heerlijk zitten. De wol van de truien van Woolish is afkomstig van schapen die in de U.K. lopen. Ze lopen in een kudde op de velden en worden alleen geschoren als het nodig is. De merinowol die Woolish gebruikt voor hun truien komt van mulesing-vrije boerderijen.

Blije schapen is de normen voor Woolish en ze zeggen dan ook zelf het maakt ons werk een stuk makkelijker en leuker. Woolish gebruikt alleen OEKO-TEX-gecertificeerde leveranciers om ervoor te zorgen dat het truien en vesten die jij draagt zijn getest en dat er geen schadelijke stoffen inzitten voor jou.  De truien en vesten van Woolisch bevatten dan ook alleen wol van Woolmark gecertificeerde leveranciers.

woolish

Transparant 

De missie van Woolish is om de de belasting van de toeleveringsketen en productie op het milieu te minimaliseren. De levenscyclus van de wol begint met grondstoffen en eindigt met recycling wanneer het zijn doel heeft bereikt. 100% natuurlijke wol heeft water, lucht, zon en vers gras nodig om te groeien.

Het recyclen van de wol is eenvoudig, het kan in verschillende sectoren worden hergebruikt en is bovendien biologisch afbreekbaar voor het geval er iets overblijft. Voor het produceren van garen heeft Woolish fabrikanten gekozen die voldoen aan hoge EU-normen. Hier worden er geen vervuilende chemicaliën of verspilling in de fabrieken vermeden. 

woolish

alle artikelen van WOOLISH