4 funky flavours logo

kleurrijke vrouwelijke duurzame mode met een vleugje retro en een vintage gevoel.

De eigenaren van 4funkyflavours werkten allemaal in de muziek business. En daarna gooiden ze het roer om en begonnen een modebedrijf. Ze hebben geprobeerd om de mode net zo ruimdenkend te benaderen als toen ze e actief waren in de muziek. Niet vasthouden aan stijlen of voorkeuren, maar constant proberen te verrassen en het beste resultaat te bereiken door verschillende combinaties. Net als het bouwen van een dj-set proberen we ook ons publiek te inspireren met alle beschikbare ingrediënten. Geen regels, geen grenzen, maar onze verbeelding.

4 funky flavours

duurzame mode 4 Funky Flavours

In 2009 is 4 Funky Flavours begonnen om een deel van hun productie te verplaatsen naar Europa. De productie die 4 Funky Flavours nog heeft in het Verre Oosten vindt plaats in kleine fabrieken waar ze persoonlijk contact mee hebben. Het doel van 4FunkyFlavours is om duurzame mode te maken met een lange levensduur. Ook werkt 4 Funky Flavours steeds vaker met gecertificeerde stoffen. Een groot deel van onze collectie is dus ook gecertificeerd. Daarnaast is hun doelstelling om jaarlijks de leveranciers te bezoeken, op afgesproken tijden, maar ook op onaangekondigde momenten. 4FunkyFlavours heeft goede contacten met hun leveranciers op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ze willen weten waar en hoe onze producten worden gemaakt. Alleen dan kunnen ze er zeker van zijn dat dit past bij de visie van 4FunkyFlavours van een rechtvaardige en duurzame wereld die we met vertrouwen en trots aan volgende generaties kunnen doorgeven.

4 funky flavours

 

4 Funky Flavours online bij watMooi

We zijn blij dat dit Nederlandse merk steeds meer duurzame mode gaat produceren. Een deel van de 4 Funky Flavours collectie is gemaakt van Tencel. watMooi koopt deze 4FunkyFlavours collectie in die gemaakt is van Tencel. Een groot deel van de 4 Funky Flavours is gecertificeerd met Oeko Tex. Als een kledingstuk deze certificering heeft zijn er geen schadelijke stoffen gebruikt tijdens de produtie. Het is dus beter voor je huid en het milieu. Deze certificeren zegt niets of het product fair is geproduceerd of dat het gemaakt is van bijvoorbeeld biologisch katoen. Dit is natuurlijk een goede stap in de richting maar bij watMooi willen graag ook dat de grondstof duurzaam is. Alleen als een item van 4funkyflavours is gemaakt van een duurzame grondstof kan je deze vinden op watMooi.

4 funky flavours

alle artikelen van 4 funky flavours