Alchemist logo

50% KORTING op de collectie van Alchemist Fashion!

Verantwoord ondernemen en duurzame mode zit in het DNA van Alchemist. Het zit in het DNA van alle kleding en is niet meer weg te denken uit hun werkwijze. Alchemist Mode heeft het Internationaal Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend en is lid van de Fair Wear Foundation.

Fair Wear

Alchemist maakt Fashion in een fabrieken met het Fair Wear certificaat. Hierdoor weet jij zeker dat de fabrieken waarmee ze werken gecontroleerd worden en dat de arbeiders onder goede omstandigheden werken. Daarnaast krijgen ze een leefbaar loon en worden ze doorbetaald als ze ziek zijn.

alchemist

ook dat is duurzaamheid

Alchemist produceert twee zorgvuldig samengestelde fashion collecties per jaar waarbij ze goed opletten dat de ontwerpen goed te combineren zijn met eerdere collecties. Hun kwaliteitseisen zijn hoog, want wat goed gemaakt is, gaat lang mee. Ook dat is duurzaamheid.

En de duurzaamheid van Alchemist gaat verder dan de kleding: ze versturen hun duurzame jurken, broeken en vegan tops in biologisch afbreekbare verpakking, zodat ze ook aan het einde van de keten het milieu zo min mogelijk belasten
 

Alchemist fashion

Alchemist wil inspireren niet dicteren

Niets of niemand staat op zichzelf. Chemie ontstaat pas als verschillende elementen elkaar ontmoeten.

Alchemist Fashion gelooft dat mensen geen losstaande wezens zijn, maar verbonden zijn met hun omgeving. Volgens het verhaal zochten alchemisten naar de formule om goud te maken. Ze wilden het gewone omzetten in het allermooiste. Door losse stoffen samen te smelten wilden ze het hoogst haalbare maken. Alchemist Fashion volgt dat idee en gelooft dat chemie begint als de verschillende elementen met elkaar in aanraking komen. Alchemist Fashion wil graag inspireren, niet dicteren. Hoe mooi wil je het hebben?’ 

Alchemist kleding online

watMooi verkoopt al sinds het ontstaan van Alchemist Mode dit duurzame kleding merk. Vanaf het begin werden we verliefd op de zachte duurzame stoffen en de vrouwelijke pasvorm. Alchemist fashion staat voor tijdloze duurzame mode en dat spreekt ons erg aan. Vanaf het ontstaan van Alchemist Fashion proberen ze ieder jaar duurzamer te worden. Ze kijken niet alleen naar het productie proces en de materialen maar ook naar het vervoer en de verpakking. Ieder seizoen verrassen ze ons met een mooie duurzame collectie die we graag inkopen voor jou.  

alle artikelen van Alchemist