Bufandy logo

Bufandy sjaals zijn natuurlijk en met de hand gemaakt

Bufandy is een prachtig merk dat zich specialiseert in het creëren van sjaals die veel meer zijn dan slechts accessoires. Deze sjaals zijn meesterwerken, met de hand geweven uit duurzame materialen, en stralen pure ambacht uit.

bufandy

wol van alpaca is zachter dan zijde

Alpaca's produceren vezels die niet alleen ongelooflijk zacht aanvoelen, maar ook is de vezel uitzonderlijk warm en heeft het een isolerende kwaliteit. Perfect om het strenge klimaat op grote hoogte in het Andes gebergte te kunnen overleven, de thuisbasis van de alpaca.

De shawls van Bufandy zijn heerlijk warm en werken isolerend. Dat komt doordat ze gemaakt zijn van alpacawol. Sjaals van deze wol kriebelen niet en zijn hypoallergeen. De wol van de alpaca bevat
namelijk geen lanoline waardoor een allergische reactie zelden voorkomt

Sjaals van Bufandy bestaan voor 80% uit deze hoogwaardige wol. De meeste sjaals van Bufandy zijn gebrushed dat betekent dat de stof geborsteld is en daardoor nog zachter aanvoelt.

bufandy shawls alpaca

sjaals van Alpacawol draag je het hele jaar door

Het bijzondere van Alpacawol is dat het isoleert zowel tegen kou als warmte. Hierdoor kun je de shawls het hele jaar door gebruiken.

bufandy alpaca

Bufandy sjaals online bij watMooi 

Wij zijn fan van Bufandy. Niet alleen om de prachtige producten die jaren mee gaan, maar vooral om de manier waarop ze gemaakt zijn. Met respect voor mens en dier. Alle shawls worden met de hand gemaakt door ambachtsfamilies en kleine bedrijven. De wevers worden door Bufandy behandeld als familie en werken dan ook onder goede omstandigheden. Ze krijgen een eerlijk loon en kunnen zo hun familie onderhouden en kunnen ze investeren in een betere toekomst.

En niet alleen de wevers, ook de alpaca’s worden met het grootste respect behandeld. Want zonder de alpaca’s hebben de wevers geen inkomen. De dieren leven in Ecuador in grote kuddes en hebben alle ruimte. Wanneer ze geschoren worden om de wol ‘te oogsten’ gebeurt dat op diervriendelijke wijze.
Sjaals om het warm van te krijgen. Al die liefde voor het ambacht en het product zie je terug in de prachtige sjaals. Stuk voor stuk pareltjes die jouw outfit net even iets extra’s geven. Daar krijgen wij het nou warm van. Letterlijk en figuurlijk

 

bufandy sjaal alpaca

alle artikelen van Bufandy