Bufandy logo

Bufandy sjaals zijn met de hand gemaakt

De shawls van Bufandy zijn stijlvol en heerlijk warm. Iedere sjaal van Bufandy wordt met de hand geweven van de beste alpaca wol. Een heerlijke shawl waar ook het leven van de boeren en wevers een beetje mooier van wordt.

bufandy

wol van alpaca is zachter dan zijde

Alpaca's produceren vezels die niet alleen ongelooflijk zacht aanvoelen, maar ook is de vezel uitzonderlijk warm en heeft het een isolerende kwaliteit. Perfect om het strenge klimaat op grote hoogte in het Andes gebergte te kunnen overleven, de thuisbasis van de alpaca.

Sjaals van Bufandy bestaan voor 80% uit deze hoogwaardige wol. De meeste sjaals van Bufandy zijn 'brushed' dat betekent dat de stof 'geborsteld' is en daardoor nóg zachter aanvoelt.  

bufandy shawls alpaca

hypo-allergene wol van de alpaca

Voor het bewerken van de alpacawol gebruikt men geen chemische of mechanische processen. Dit maakt het een organisch en milieuvriendelijk product. Doordat alpacawol een veel zachtere vezel heeft dan schapenwol, kriebelen of prikken de shawls niet. Ook bevat deze wol geen lanoline. Alpacawol is daardoor van nature hypo-allergeen. 

sjaals van Alpacawol draag je het hele jaar door

Het bijzondere van Alpacawol is dat het isoleert zowel tegen kou als warmte. Hierdoor kun je de shawls het hele jaar door gebruiken.

bufandy alpaca

 

duurzaam en kleinschalig

Bufandy maakt mooie en duurzame sjaals samen met kleinschalige bedrijven en ambachtsfamilies in Zuid-Amerika. De wevers voelen voor Bufandy aan als familie en zij werken dan ook onder goede omstandigheden.

Daarnaast wordt er niet alleen goed gezorgd voor de makers maar ook voor de alpaca's. Zonder de alpaca's hebben de wevers geen inkomen. Samen met Bufandy zorgen ze ervoor dat eeuwenoude tradities bewaard blijven leggen en kan Bufandy een tijdloos design maken voor jou. 

bufandy sjaal alpaca

alle artikelen van Bufandy