DOUXX The Label logo

Ontdek de zachte truien van merinowwol van DOUXX bij watMooi

Douxx is een Nederlands label van Yara en Lotte. Ze geloven in een duurzame wereld en willen de wereld een beetje mooier te maken met hun label DOUXX. Douxx is een puur, transparant merk met tijdloze, klassieke  items. 

douxx the label

geproduceerd in Europa 

De mooie truien van DOUXX worden allemaal in Nederland ontworpen en volgens voornamelijk in Europa geproduceerd. Hiervoor werkt DOUXX samen met verschillende fabrieken in Portugal. Iedere fabriek met zijn eigen vakmanschap. Waarbij goede werkomstandigheden voor de werknemers zijn gegarandeerd. De kleurstoffen die worden gebruikt om de truien te verven zijn OEKO-TEX gecertificeerd.

douxx the label merinowol

100% merinowol en biologisch katoen

Douxx is fan van merinowol. De fijne en zachte vezels van deze wol zorgen ervoor dat het in tegenstelling tot reguliere wol niet kriebelt. Daarnaast heeft merinowol ook een ander groot voordeel; namelijk het reguleren van vocht en warmte. Hierdoor zorgt merinowol er tijdens koude dagen voor dat warmte wordt vastgehouden en werkt het juist verkoelend op warme dagen. Merinowol is daardoor geschikt om tijdens alle seizoenen te dragen.

De wol van Douxx komt uit Zuid Afrika en Zuid Amerika en is volledig mulesing vrij. Het wol wordt geweven bij Lanerossi, in Italië. Lanerossi is onderdeel van de Filivivi groep. Zij hebben zich als doel gesteld om de milieu-impact te minimaliseren, door onder andere aandacht te besteden aan de productieprocessen, de omgang met natuurlijke hulpbronnen en het gebruik van hernieuwbare energie. Naast het gebruik van hernieuwbare energie richt de organisatie zich tevens op reductie van het energieverbruik. 

De katoen die DOUXX gebruikt is biologisch en worden geproduceerd bij Aldoar in Portugal. Het biologisch katoen is afkomstig uit Turkije. In deze fabriek in Portugal worden de stof overschotten ook verzameld en deze gaan vervolgens naar het recyclebedrijf Sousas & Sousa in Portugal. Zij zijn gespecialiseerd in het recyclen van textiel afval.

douxx the label

DOUXX online bij watMooi 

We werden gelijk verliefd op de zachte sweaters van DOUXX. Als je een DOUXX trui aantrekt dan wil je deze niet meer uit doen. Daarnaast zijn de duurzame truien tijdloos en kan je ze het hele jaar door dragen. We houden van duurzame mode die tijdloos is en dat zijn de sweaters van DOUXX. 

Ze zijn eerlijk geproduceerd, gemaakt van zachte merinowol. Ga met ons mee op de zachte reis van DOUXX.

alle artikelen van DOUXX The Label