Gold Dust Eco Luxury logo

Gold Dust Eco Luxury

Het label Gold Dust Eco Luxury ken je misschien wel onder de namen Résiste et Rêve en ‘Ignore’.  Eigenaar Bekka Oomens noemt de stijl van  Gold Dust Eco Luxury; nonchalant, rock ’n roll met een beetje chic’. Dit is terug te zien in de collectie aan de vrouwelijke stoffen en de stoere leren vegan items.

De ‘essentials’ zijn tijdloos en passen bij iedere look en ieder seizoen. Elk artikel in de collectie heeft een eigen naam en verhaal. Via de hangtags wordt het verhaal van het artikel vermeld. Bijvoorbeeld over de speciale stof, een leuk weetje of iets over het design.

vegan mode

vegan leer

De stoere look van leer, maar dan zonder dierenleed! Dat zijn de mooie leren broeken en stoere leren jassen van  Gold Dust Eco Luxury. Deze items zijn gemaakt van een viscose met een AZO-vrije coating. Een duurzaam en diervriendelijk alternatief voor leer. 

vegan mode

recyclen

Voor de gebreide kleding wordt gerecycled denim gebruikt. Het garen wordt niet opnieuw geverfd en daardoor worden honderden liter water bespaard. Het katoen dat Gold Dust Eco Luxury gebruikt, is biologisch en GOTS-gecertificeerd. Verder wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van linnen. Er is geen irrigatie nodig voor het produceren van linnen, geen chemische behandeling nodig en alle delen van de plant worden gebruikt. Er is dus nauwelijks verspilling. Kortom; Gold Dust Eco Luxury is zuinig op mensen, dieren en onze planeet. En dat is echt mooie mode.

vegan mode

alle artikelen van Gold Dust Eco Luxury