Inti Knitwear logo

Inti knitwear, mooie truien en vesten van alpacawol

INTI Knitwear maakt de allermooiste truien en vesten. Zo simpel is het. En om ze zo mooi te maken, werkt INTI Knitwear in Peru met een eigen fabriek met breisters die elk kledingstuk thuis, met de hand voor jou maken.

inti knitwear vesten en truien

echte experts

De truien, vesten en sjaals van INTI Knitwear worden gemaakt door vakmensen in de dorpen rondom de fabriek. Om de twee weken worden de breisels verzameld op verschillende verzamelpunten. Daar krijgen de breisters ook weer wol voor de volgende ronde. Op het verzamelpunt controleren de hoofd-breisters het werk controleren voordat het naar de fabriek gaat. Op deze manier wordt de techniek gedeeld, die vaak al eeuwen van generatie-op-generatie overgaat. Het werk dat het oplevert is zeer nodig want het is de enige inkomstenbron voor de vrouwen.

INTI KNITWEAR

De schitterende kleuren van INTI Knitwear worden bijna volledige met natuurlijk kleurstoffen gemaakt. De INTI Knitwear truien in wit, grijs en beige-tinten zijn niet geverfd maar op kleur van de vacht van de alpaca’s gesorteerd om daar wol van te maken.

betrokken

De eigenaren Anna en Leon van INTI Knitwear zijn erg betrokken met het gehele proces. Tijdens de productie wonen en leven ze in Ecuador. Ze kennen iedereen persoonlijk, van de alpacaboer tot de breister. Hierdoor is voor ons het gehele proces van de wol tot de mooie trui die bij jou in de kast hangt transparant. 

inti knitwear vesten en truien

alle artikelen van Inti Knitwear