INTI Knitwear logo

INTI knitwear, NIEUWE COLLECTIE BINNEN, grootste collectie vesten van alpacawol

INTI Knitwear maakt de allermooiste truien en vesten. Zo simpel is het. En om ze zo mooi te maken, werkt INTI Knitwear in Peru met een eigen fabriek met breisters die elk kledingstuk thuis, met de hand voor jou maken.

inti knitwear vesten en truien

Met de hand gemaakt 

De truien, vesten en sjaals van INTI Knitwear worden gemaakt door vakmensen in de dorpen rondom de fabriek. Om de twee weken worden de breisels verzameld op verschillende verzamelpunten. Daar krijgen de breisters ook weer wol voor de volgende ronde. Op het verzamelpunt controleren de hoofd-breisters het werk controleren voordat het naar de fabriek gaat. Op deze manier wordt de techniek gedeeld, die vaak al eeuwen van generatie-op-generatie overgaat. Het werk dat het oplevert is zeer nodig want het is de enige inkomstenbron voor de vrouwen.

INTI KNITWEAR

Alpaca wol 

De truien en vesten van INTI worden gemaakt van superzacht merino-wol en de wol van alpaca's. Alpacawol is supersterk. Het is sterker én warmer dan welke wol dan ook. Dit heeft te maken met de structuur van de wol. Deze structuur zorgt er ook voor dat de wol heel licht en luchtig is, waardoor het heel goed isoleert. Perfect dus voor kleding en sjaals. Alpacawol is zelfs waterafstotend en brandwerend. Het is daardoor voor vele doeleinden geschikt. 

De schitterende kleuren van INTI Knitwear worden bijna volledige met natuurlijk kleurstoffen gemaakt. De INTI Knitwear truien in wit, grijs en beige-tinten zijn niet geverfd maar op kleur van de vacht van de alpaca’s gesorteerd om daar wol van te maken.

Inti Knitwear zijn mooie mensen

De eigenaren Anna en Leon van INTI Knitwear zijn erg betrokken met het gehele proces. Tijdens de productie wonen en leven ze in Ecuador. Ze kennen iedereen persoonlijk, van de alpacaboer tot de breister. Hierdoor is voor ons het gehele proces van de wol tot de mooie trui die bij jou in de kast hangt transparant. 

inti knitwear vesten en truien

INTI KNITWEAR online bij watMooi 

vanaf het eerste moment dat wij de truien van INTI Knitwear vastpakten waren we verliefd op dit mooie merk. De Alpaca wol is heerlijk zacht en houdt je warm. We hebben wel even getwijfeld of we schapenwol of alpaca wol moesten gaan verkopen bij watMooi. Iedereen kent de gruwelijke verhalen van schapen die worden mishandeld voor hun wol. De schapenwol en alpacawol die watMooi verkoopt wordt op een natuurlijke en diervriendelijke manier gekregen. Bij INTI Knitwear komt de alpaca wol van kleine Alpaca-farms waar de boeren heel zuinig zijn op hun dieren. Geen alpaca is geen wol en dus geen inkomsten. Dus reken maar dat ze heel zuinig op hun dieren zijn. Veel alpaca’s worden in ‘commune-vorm’ gehouden door indianen. Deze indianen beschouwen alpaca’s als heilige dieren. Ze worden zelfs vereerd! 

Ook het scheren van de dieren gebeurt zo diervriendelijk mogelijk. Wanneer de alpaca’s weer geschoren moeten worden, worden ze door ruiters met paarden in een ‘coral’ gedreven en belanden ze door middel van sluizen in een steeds kleinere ruimte waar het scheren plaatsvindt. Ze worden heel slim op een tafel gelegd, geschoren (zonder beschadigingen!) en binnen drie a 4 minuten lopen ze alweer richting de kudde.  Een leuk detail is dat de door de hoge zonkracht en sterke wind de haren droog en los van elkaar blijven. Het is eigenlijk alsof ze 12 uur per dag onder een warme fohn lopen. Alpaca’s hebben dus nooit klitten!

alle artikelen van INTI Knitwear