King Louie Organic logo

King Louie

Het Nederlandse modelabel King Louie bestaat al sinds 1981. Ze begonnen met vintage kleding op de markt, maar al binnen een paar jaar hadden ze hun eigen label King Louie. 

De kleding van King Louie is nog steeds vintage geïnspireerd en kenmerkt zich door vrolijke prints en fijne vrouwelijke pasvormen. 

king louie

duurzaam en fair

Met de nieuwe ‘Organic’ collectie toont King Louie dat ze veel waarde hechten aan duurzaamheid. Ze werken alleen samen met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen. De kleding wordt in Turkije en Azië geproduceerd en gemaakt van materialen zoals biologisch katoen, Tencel en gerecycled polyester. Ieder seizoen bezoekt King Louie haar leveranciers. 

King Louie

geen kinderarbeid

King Louie werkt samen met de Fair Wear Foundation (FWF). Deze organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. FWF zet zich in voor o.a. een vrije keuze van arbeid, geen kinderarbeid, geen excessieve overuren, het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving. Hoe King Louie deze punten verwerkt in haar beleid, vind je terug in de ‘Brand Performance Check' en Het 'Social Report' Ze zijn daar  heel open in en deze rapporten kun je inzien op hun site.

king louie

goed doel  

King Louie is ook verbonden aan 'Wings of Support', een privé initiatief vanuit de KLM. Het vliegend personeel komt in vele landen, waarbij zij proberen kinderen in ontwikkelingslanden te helpen aan onderdak en onderwijs. King Louie doneert kleding voor diverse projecten ten behoeve van jonge vrouwen en kinderen. Je draagt letterlijk en figuurlijk je steentje bij aan een mooiere wereld met de gave nieuwe collectie van King Louie Organic.

king louie

alle artikelen van King Louie Organic