King Louie Organic logo

KING LOUIE SALE NU 30% KORTING ZOMERCOLLECTIE

We houden van het Nederlandse modelabel King Louie. In 1981 begonnen ze met de verkoop van vintage kleding op de markt, maar al binnen een paar jaar hadden ze hun eigen label King Louie. De kleding van King Louie is nog steeds vintage geïnspireerd en kenmerkt zich door vrolijke prints en fijne vrouwelijke pasvormen.

king louie

duurzaam en fair

Met de nieuwe ‘Organic’ collectie toont King Louie dat ze veel waarde hechten aan duurzaamheid. Ze werken alleen samen met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers kunnen garanderen. De kleding wordt in Turkije en Azië geproduceerd en gemaakt van materialen zoals biologisch katoen, Tencel en gerecycled polyester. Ieder seizoen bezoekt King Louie haar leveranciers. Zodat jij zeker weet dat de duurzame mode van King Louie ook echt fair is geproduceerd. 

King Louie

geen kinderarbeid

King Louie werkt samen met de Fair Wear Foundation (FWF). Deze organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. FWF zet zich in voor o.a. een vrije keuze van arbeid, geen kinderarbeid, geen excessieve overuren, het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving. Hoe King Louie deze punten verwerkt in haar beleid, vind je terug in de ‘Brand Performance Check' en Het 'Social Report' Ze zijn daar heel open in en deze rapporten kun je inzien op hun site.

king louie

goed doel

King Louie is ook verbonden aan 'Wings of Support', een privé initiatief vanuit de KLM. Het vliegend personeel komt in vele landen, waarbij zij proberen kinderen in ontwikkelingslanden te helpen aan onderdak en onderwijs. King Louie doneert kleding voor diverse projecten ten behoeve van jonge vrouwen en kinderen. Je draagt letterlijk en figuurlijk je steentje bij aan een mooiere wereld met de gave nieuwe collectie van King Louie Organic.

king louie

King Louie online bij watMooi

Toen we hoorden dat King Louie ook bezig was met een duurzame lijn waren gelijk geïnteresseerd. Een Nederlands label dat duurzame mode gaat produceren; daar wilden we meer over weten. Tijdens een gesprek met King Louie kwamen we erachter dat het echt uit hun hart kwam dat ze duurzaam wilden gaan produceren. Het was geen green washing. Ze hadden goed nagedacht welke toppers uit de King Louie collectie ze eerst duurzaam wilden gaan produceren van biologisch katoen. En ze hadden ook een plan om de King Louie collectie ieder jaar uit te breiden met duurzame items. Daarnaast is de fabriek waar ze produceren al een langer tijd aangesloten bij de Fair Wear Foundation. We zien dat ieder jaar de collectie van King Louie aan het uitbreiden is met duurzame items. Eerst hadden ze alleen duurzame jurken van biologisch katoen maar we zien nu ook vegan t-shirts en kleding van gerecycled plastic. Ook denken ze na over het duurzaam vervoeren van hun kleding en hoe ze het duurzaam kunnen verpakken. 

alle artikelen van King Louie Organic