Komodo logo

Komodo

Het label Komodo startte in 1988 met een duidelijk doel: schitterende kleding ontwerpen en tegelijkertijd werkgelegenheid brengen in landen zoals Bali en Nepal. Komodo wil graag jou meenemen op hun reis en laten zien hoe mooi de plaatsen zijn waar jouw kleding wordt gemaakt. Daarnaast willen ze laten zien dat jij een impact hebt op de wereld met wat je aankoop. 

Komomo zegt het als volgt: Wij geloven dat het een groot voorrecht is mensen elke dag stijlvol te kunnen kleden - maar dat het ook onze plicht is om die stijl duurzaam en verantwoord te maken. Als je ziet hoe de fabricage van kleding het milieu vervuilt, is het niet meer dan logisch om kleding te maken met meer respect voor de natuur.

duurzame mode

Alle items zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde eco materialen gemaakt, zoals biologisch katoen, hennep en Tencel. De kleding wordt geproduceerd in kleine fabriekjes in Azië.  Alle medewerkers van Komodo  zijn in vaste dienst en krijgen een eerlijk loon. waar gespecialiseerde kleermakers werken en waar het welzijn van de medewerkers goed in de gaten wordt gehouden.

komodo duurzame mode

trots

Komodo is trots op bijna 20 jaar ervaring in de mode-industrie en ze zijn de koploper van de duurzame mode. Het is mooi om te zien dat ze in Bali en Kathmandu vaak nog met de zelfde familiebedrijven werken als waarmee ze zijn gestart in de jaren 80. Dankzij deze vorm van duurzame samenwerking kan Komodo zich volledig concentreren op het ontwerpen van mooie kleding.

komodo duurzame mode

alle artikelen van Komodo