People Tree logo

People Tree

Het idee: voor elk schitterend kledingstuk dat People Tree maakt, gebeurt er iets moois ergens op de wereld.

People Tree maakt mode. Maar de manier waarop ze die mode maken is bijzonder: samen met een groot aantal Fair Trade organisaties werken ze in 15 landen om het hele productieproces schoon en eerlijk te laten verlopen. People Tree doet dit al jaren en ze zijn daarmee een voorbeeld geweest voor veel andere modelabels die je vindt bij watMooi.

De hele productie van kleding is zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Dat betekent bijvoorbeeld: biologisch katoen, zo veel mogelijk locale productie, het gebruik van schone natuurlijke verfstoffen en waar mogelijk recyclen.

people tree fairtrade

duurzaam design

Fair Trade is een filosofie. De ontwerpers van People Tree weten hoe belangrijk hun werk kan zijn. Daarom kiezen ze, waar mogelijk, voor stoffen en methoden die nuttig werk opleveren in de landen waar dat het meest nodig is. Een voorbeeld: handgeweven stoffen zijn niet alleen veel mooier; ze leveren ook direct werk aan hele dorpen en dat met minder CO2 uitstoot. Doordat People Tree direct zaken doet met de coöperaties, kunnen ze de mensen een eerlijk loon bieden zonder dat de kleding duurder wordt voor jou.

people tree fairtrade

<

alle artikelen van People Tree