People Tree logo

People Tree

Het idee van People Tree is dat voor elk schitterend kledingstuk dat People Tree maakt, gebeurt er iets moois ergens op de wereld. Dat vinden wij een mooie gedachte. 

fairtrade mode van People Tree

People Tree maakt duurzame fairtrade mode. Ze doen dat op een bijzondere manier. Samen met een groot aantal Fair Trade organisaties zoals Max Havelaar werken ze in 15 landen om het hele productieproces schoon en eerlijk te laten verlopen. People Tree doet dit al jaren en ze zijn daarmee een voorbeeld geweest voor veel andere duurzame mode-labels die je vindt bij watMooi.

Fair Trade is een filosofie van People Tree. De ontwerpers van People Tree weten hoe belangrijk hun werk kan zijn. Daarom kiezen ze, waar mogelijk, voor stoffen en methoden die nuttig werk opleveren in de landen waar dat het meest nodig is. Een voorbeeld: handgeweven stoffen zijn niet alleen veel mooier; ze leveren ook direct werk aan hele dorpen en dat met minder CO2 uitstoot. Doordat People Tree direct zaken doet met de coöperaties, kunnen ze de mensen een eerlijk loon bieden zonder dat de kleding duurder wordt voor jou.

people tree fairtrade

duurzame mode van People Tree

De hele productie van kleding is zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Dat betekent bijvoorbeeld: Max Havelaar biologisch katoen, zo veel mogelijk locale productie, het gebruik van schone natuurlijke verfstoffen en waar mogelijk recyclen. De duurzame kleding van People Tree is ook voor een groot deel Vegan. Als People Tree wol gebruikt in hun kleding is dit diervriendelijke wol die gecertificeerd. 

people tree fairtrade

People Tree kleding online bij watMooi 

People Tree was een van de eerste duurzame modelabels die we inkochten bij watMooi omdat deze precies past bij onze filosofie: de wereld een beetje mooier maken. Kleding groeit niet aan hangers maar wordt gemaakt door mensen met dezelfde dromen als wij. En bij watMooi geloven we erin dat als je kleding draagt die op een duurzame manier is geproduceerd je ook blijer wordt van deze duurzame mode. De duurzame mode van People Tree verandert echt de wereld. We hopen dat als jij een kladingstuk koopt online van People Tree je weet dat je ook echt een verschil hebt gemaakt voor iemand anders aan de andere kant van de wereld. 

alle artikelen van People Tree