Soxs logo

Hippe Wollen Sokken

Het verhaal van Soxs begint jaren geleden met oma die, zoals oma’s dat doen, sokken breit. Geitenwollen sokken. Sterk, warm en praktisch. Voor thuis op de bank. Oma breit sokken en de kleinkinderen dragen ze. Oma overlijdt, de sokken blijven. Davide en haar zusje Soscha dragen de geitenwollen sokken van oma, tot ze helemaal op zijn. En dan gaan ze op zoek naar dezelfde mooie sokken en die vinden ze .

geen gekriebel, vochtregulerend en elastisch 

De combinatie van traditionele Nieuw-Zeelandse ecologische schapenwol en moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat wij een wollen sok hebben kunnen ontwikkelen die niet kriebelt. Een resultaat waar menig grootmoeder jaloers op zou zijn!

SOXS eco wollen sokken

Ondanks dat Soxs jouw voeten oneindig veel warmte geven, zijn ze ademend én vochtregulerend. Dit maakt ze ideaal voor mensen die last hebben van zweetvoeten. Naast het dragen van Soxs als pantoffels voor op de bank of in bed.  Natuurlijk ook gewoon hip, net boven je schoen of laars uit.

Jouw Soxs zijn elastisch, waardoor ze hun goede pasvorm langdurig behouden zonder steeds af te zakken. Zelfs na het wassen. Wacht even…  wassen? Jazeker, jouw Soxs kunnen gewoon in de wasmachine (30?)!

Soxs zijn (h)eerlijk!

Wist je dat Soxs zijn ontwikkeld volgens de uitgangspunten van de IWTO? Dat wil zeggen dat Soxs 100% natuurlijk, herbruikbaar en duurzaam zijn. Zo zijn de sokken gemaakt van ecologisch schapenwol. De wol van jouw SOXS komt van schapen die een goed leven hebben in Nieuw-Zeeland en scheren wij de schapen op een diervriendelijke wijze, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van museling. Diervriendelijk en biologisch wol dus, waarbij wij de schapen behandelen met liefde.

Daarnaast draagt Soxs er zorg voor dat alle processen binnen de productie volstrekt eerlijk gebeuren. Uiteraard produceert Soxs op een maatschappelijk verantwoorde manier en dragen ze, op hun manier, bij aan een mooiere maatschappij voor iedereen. Dit betekent o.a. volgens goede lonen en normale werktijden, waarbij kinderarbeid absoluut uitgesloten wordt. Bijna het gehele productieproces vindt in Europa plaats, waarvan de finishing touch zelfs in Nederland. En niet alleen met de Soxs zelf, maar ook met de verpakking is rekening gehouden. Zo gebruiken wij uitsluitend FCS®-gecertificeerd papier en ander verantwoordelijke materialen.

Zo heb jij mooie warme voeten.

SOXS eco wollen sokken

alle artikelen van Soxs