Natuurlijke kunstvezels

 Natuurlijke kunstvezels

De nieuwe generatie kunstvezels hebben gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De stoffen zijn heerlijk zacht en nemen makkelijk vocht op. Bij watMooi vind je alleen stoffen die worden gemaakt met zorg voor het milieu.

nieuwe stoffen zoals EcoVero, Lyocell en Tencel

In Europa is veel onderzoek gedaan hoe je milieu vriendelijk viscose kunt maken. Het resultaat hiervan is bijvoorbeeld Tencel en EcoVero. De grondstof zijn restproducten van de houtindustrie of hout dat wordt gewonnen uit duurzaam beheerde bossen. De chemische processen zijn 'gesloten' wat betekent dat er weinig water wordt gebruikt en er vrijwel geen afvalstoffen in het milieu terechtkomen. 

het voelt fantastisch

Tencel is sterk en voelt zeer zacht en comfortabel aan. Het neemt tot vijftig procent meer vocht op dan katoen en staat het vocht snel af aan de omgeving. Tencel is heel glad waardoor er een zijdeachtige glans over je kleding komt en de kleding een luxueuze uitstraling geeft. 

wat is Ecovero?

EcoVero is een merknaam voor een duurzame viscose gemaakt van houtpulp. De garens hebben het Europese Ecolabel en de productie veroorzaakt 50% minder CO2 dan gewoon viscose. Wat we mooi vinden aan deze stof is dat de fabrikant heel transparant is en inzichtelijk maakt waar de grondstoffen en vezels vandaan komen. Ze gebruiken daarvoor een track & trace systeem op basis van blockchain-technologie, maar dan voor fibercoins in plaats van bitcoins.

duurzaam viscose

Deze stoffen worden ook wel viscose genoemd. Daarbij worden natuurlijke grondstoffen met een chemisch proces omgezet in zachte draden. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat die grondstoffen de natuur niet uitputten. En dat die chemische stoffen niet in de natuur terecht komen. Daarom vind je bij watMooi alleen duurzaam viscose.