Vegan mode

 vegan mode

Voor vegan mode en accessoires zit je bij watMooi goed. In onze webshop vind je meer dan 500 vegan items. Van vegan jurken en blouses tot ondergoed en vegan accessoires. Allemaal mooie mode waar op geen enkele manier dieren aan te pas zijn gekomen. Dat betekent dat er geen dierlijke materialen zijn gebruikt als wol, leer of zijde. Maar ook zijn tijdens de productie geen dierlijke stoffen ingezet voor het lijmen, verven of afwerken. 

alle vegan mode in één overzicht

watMooi staat voor duurzame mode en transparantie daarover. Daarom gebruiken we het ‘vegan’-icoon. Wij zoeken aan de hand van productinformatie precies voor je uit welke items volledig vegan zijn. Zo kun je met een gerust hart kleding kopen waar geen dierenleed aan te pas is gekomen én die beter voor het milieu is.  
 

geen dierenleed en minder vervuiling

Niet alleen veganisten kiezen voor vegan kleding. Voor iedereen die graag een stap zet voor meer dierenwelzijn en een beter milieu, is vegan mode een goede keuze. Je weet dan zeker dat er geen dierenleed voor jouw kleding nodig is geweest. En dat niet alleen: vegan mode is ook nog eens veel minder milieuvervuilend. 

Hoe dat zit? Aan het vervaardigen van dierlijke stoffen als wol, zijde of leer komt vaak dierenleed te pas. Dieren worden gedood, in kleine hokjes gestopt of oneerbiedig behandeld. Daarnaast is het vervaardigen van dierlijke vezels milieubelastend. Bijvoorbeeld door de grote hoeveelheid water die voor de productie nodig is en door de milieuvervuiling die het houden van vee met zich meebrengt. 

Met de keuze voor vegan mode zet je dus een belangrijke stap voor het dierenwelzijn, voor het milieu en voor jezelf. Want de gedachte dat jouw kleding bijdraagt aan dierenwelzijn en aan een schoner milieu, maakt je kleding alleen maar nóg mooier.

kleding zonder dierlijke materialen

Alle items met ons ‘vegan’-icoon zijn gemaakt van niet-dierlijke materialen. Dat zijn plantaardige of synthetische materialen. Veel merken waarmee wij samenwerken, kiezen bewust voor 100% natuurlijke vezels. Bij synthetische materialen kiezen wij bij voorkeur voor gerecyclede kunststoffen, zodat ook deze kleding bijdraagt aan een schoner milieu. 

Gelukkig zijn fabrikanten tegenwoordig heel goed in kledingvezels maken van niet-dierlijke materialen. Vaak zijn deze stoffen ook kwalitatief erg goed en gaan ze bijzonder lang mee. Zo verkopen we veel kleding van Ecover, Lyocell en Tencel: allemaal natuurlijke kunstvezels gemaakt van duurzame houtpulp. Maar ook o.a. bamboe, kurk, linnen en katoen zijn mooie niet-dierlijke materialen. Wist je dat er tegenwoordig zelfs vegan leer bestaat van ananas (piñatex) of appelschillen. Een stof die nauwelijks van echt leer te onderscheiden is!  

transparant over duurzaamheid

Vind je het belangrijk dat jouw kleding niet alleen vegan, maar ook extra duurzaam is? Ook dan zit je bij watMooi goed. Wij informeren je graag transparant en goed over elk item dat je bij ons koopt. Daarom kijken we bij de inkoop van onze collecties per item wat het precies duurzaam maakt. Wij doen het uitzoekwerk voor jou, zodat jij precies weet wat je koopt. Wel zo fijn! 

Je kunt in onze webshop dan ook zelf zoeken naar kleding die aan duurzame zoekcriteria voldoet. Zoek je bijvoorbeeld kleding die fair is en van biologische stoffen is gemaakt? Ook dat kun je via onze icoontjes heel eenvoudig bij elk item terugzien. Je kunt bijvoorbeeld ook zien of een item op een schonere manier is gemaakt, of voor een item gerecyclede stoffen zijn gebruikt en of de gebruikte stoffen biologisch zijn. Zo kun jij je eigen duurzame keuzes maken tijdens het kopen.

PETA-Approved Vegan

Mooie vegan kledingmerken die wij verkopen, zijn bijvoorbeeld b.young, Bleed en Ragwear. De laatste twee merken hebben ook het PETA Approved vegan-keurmerk. Zo winkelen veilig in de wetenschap dat je geen uitbuiting van dieren ondersteunt.

vegan lingerie en accessoires

Wist je dat we naast vegan mode ook vegan ondergoed en accessoires verkopen? Wat dacht je bijvoorbeeld van de slips van Bamboo Basics (gemaakt van bamboe)? Of de tassen van MYOMY? Of van onze sieraden waar ook geen dierlijke materialen voor zijn gebruikt?

Met ruim 500 vegan items en accessoires zit je bij watMooi altijd goed voor jouw nieuwe vegan aanwinst. We verkopen heel wat hippe en innovatieve merken die mooie alternatieven hebben ontwikkeld voor dierlijke kleding. Met ons vegan assortiment vol met mooie items van goede kwaliteit was vegan kleding vinden nog nooit zo makkelijk en leuk. 

Kijk rond in onze webshop en laat je verrassen!