A Beautiful Story logo

Lucky Buddha Bracelets van A Beautiful Story

Er was eens een kleine fairtrade zilverfabriek in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. We gaan even terug naar het jaar 2005. In dat jaar werkten er zo’n twintig zilversmeden in de fabriek, stuk voor stuk vakmensen die de prachtigste sieraden maakten. Dambar, de eigenaar van de fabriek, wilde graag meer klanten voor zijn producten, zodat hij zijn zilversmeden continu van werk kon voorzien. Dat bericht bereikte Cathelijne Lania, de oprichtster van A Beautiful Story.

 

lucky bracelet, a beautiful story

fairtrade sierraden

Samen met de zilversmeden ging ze kijken of ze bijzondere producten kon bedenken, waarmee de zilverfabriek nieuwe markten kon betreden. Tijdens een pauze dronken ze thee uit mooie chinees porseleinen kopjes en opeens viel het idee binnen. Scherven brengen geluk! Met scherven van oude kopjes werden bijzondere armbanden gemaakt, die zowel geluk brengen aan de makers als aan degene die hem draagt. Dat was het begin van de collectie ‘Scherven brengen geluk’. Later kwamen daar nog de Lucky Buddha Bracelets bij, waarin bijzondere gelukssymbolen uit de Nepalese cultuur zijn verwerkt.

A Beautiful Story

Naast de Lucky Boedha verkoopt watMooi nog meer fairtrade sieraden online van A Beautiful Story. Met de hand gemaakte armbandjes, fairtrade kettingen en fairtrade eerlijke gemaakte ringen maak jij de wereld een beetje mooier. 

alle artikelen van A Beautiful Story