BLOKZEEP logo

Blokzeep is natuurlijke zeep

Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel en plastic wegwerp scheermesjes. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Geen plastic en minder milieuvervuiling

De verpakking van BLOKZEEP is dan ook geheel plasticvrij! Het karton dat BLOKZEEPgebruikt voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. Al BLOKZEEP zepen worden in Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen ze bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt BLOKZEEP ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon word.

Heel gewoon, natuurlijke ingrediënten

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar? Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen. 

Daarom bevatten de producten van BLOKZEEP alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en zijn ze palmolievrij. 

alle artikelen van BLOKZEEP