Freshemp Hoodlamb logo

De originele Hemp Works jas is terug!

Douglas Mignola, oprichter van (Hemp Works) en HoodLamb is terug met een nieuw merk: Freshemp Originals. Freshemp Originals presenteert met trots de terugkeer van de Original Hemp Works jassen uit Amsterdam: duurzame milieuvriendelijke jassen met de zachtste voering van nepbont en 100% vegan.

De missie van Freshemp

Om je van binnen goed te laten voelen, terwijl je er van buiten geweldig uitziet is de missie van Freshemp.  Ze willen mooie mode maken van hennep die jaren meegaat en waar jij je goed in voelt. Ze Freshemp luister naar klanten en passen deze tips aan in hun mode-items. Zo is de perfecte winterjas ontstaan die nu al iconisch is. 

hennep jassen freshemp hemp hoodlamb

Het verhaal van Freshemp

Het waren de jaren 90 en de hennepkoorts was echt. Het hennepblad was het meest gebruikte symbool van het jaar en de topartiesten noemden allemaal hennep in hun teksten. Dit is de context toen Hemp Works werd geboren, in 1993 toen mede-oprichters Adam Dunn (uit New York) en Douglas Mignola (uit San Francisco) elkaar ontmoetten in Amsterdam.

Ze hadden dezelfde mentaliteit en begonnen samen de allereerste hennepwinkel in Europa: Hemp Works. De beiden mannen kwamen geen van beiden uit de mode-industrie, maar we hadden een geweldig concept in gedachten: een echt mooi hennepproduct maken dat ook nog eens milieuvriendelijk zou zijn. 

The Hemp Works kreeg snel wereldwijde erkenning als "Het epicentrum van het hennepuniversum", Robert C. Clarke. De Hemp Works-jassen werden de rockstar van onze winkel. Zelf bekende artiesten als Woody Harrelson, Redman, B-Real en Astro van UB40 droegen de bekende hemp works jassen. En zelfs Snoop Dogg danste in zijn Hemp Works-jas in de sneeuw op MTV.  De originele  Hemp Works, nu Freshemp jassen, werden lokale legendes. Ze werden een symbool van de stad Amsterdam in een tijd dat eco-producten nog geen echt mode-item waren.

freshemp hemp hoodlamb hennep jassen
De missie in 2021 is om de Freshemp legendarische iconische hennepjassen terug te brengen.
Freshemp Originals presenteert met trots de terugkeer van de onconventionele Original Hemp Works-jassen voor mannen en vrouwen, gemaakt door Hemp Works & HoodLamb-oprichter Douglas Mignola.

Bij Freshemp houden ze niet van overproductie. Ze creëren slow fashion die gemaakt is om jarenlang mee te gaan. Daarom produceren we elk seizoen slechts een beperkte hoeveelheid Freshemp jassen. Het resultaat is een meer evenwichtige productie, waarbij enkel de nodige middelen worden gebruikt.

freshemp hemp hoodlamb hennep jassen

alle artikelen van Freshemp Hoodlamb