LANIUS logo

LANIUS Fair en Eco

Het begon allemaal in 1999 met een ambitie: duurzame mode maken onder eerlijke omstandigheden, iets moois en betekenisvol creëren en daar een goed gevoel bij hebben. LANIUS blijft deze visie trouw en verenigt slim design met milieuvriendelijke materialen, in elke collectie.

LOVE FASHION 

Lanius is gek op stijlvolle kleding. Hun collecties worden gemaakt in hun eigen studio in Keulen. Hun stijl is vrouwelijk, persoonlijk en met veel zorg voor detail. Hun 'slow fashion' ontwerpen zijn tijdloos en gemaakt met prachtige materialen die jaren meegaan.

THINK ORGANIC

Duurzaamheid is de basis van ieder ontwerp van LANIUS. Ze zijn als bedrijf GOTS-gecertificeerd en al hun biologische materialen worden gecontroleerd. Uit liefde en respect voor dieren gebruiken ze mulesing-vrije wol. De veganistische mode van LANIUS is gecertificeerd volgens het 'PETA-Approved Vegan'-logo voor dierproefvrije kleding. Daarnaast produceren ze klimaat neutraal en proberen ze hun foodprint op de wereld zo klein mogelijk te maken.

AND BE RESPONSIBLE

LANIUS werkt verantwoord samen met al hun productiepartners. Of het nu gaat om grote bedrijven of om kleine familiebedrijven. Bij de keuze hechten ze niet alleen belang aan certificeringen en kwaliteitslabels, maar ook aan persoonlijk contact en gedeelde waarden. De eigenaar Claudia Lanius bezoekt al hun partners regelmatig. Om het welzijn van onze medewerkers te garanderen, werkt LANIUS alleen samen met producenten die gecertificeerd zijn volgens de volgende normen: GOTS-certificering, SA8000-certificering, de BSCI-gedragscode en auditing door de Fair Wear Foundation.

lanius duurzame mode

LANIUS online bij watMooi

Als je bovenstaande hebt gelezen kun je eigenlijk alleen zeggen: watMooi!. LANIUS is een bedrijf dat 100% past bij de filosofie van watMooi. Mooie mode voor jou. Hun stoffen zijn zo zacht en mooi daar worden we verliefd op. Hun ontwerpen zijn geschikt voor alle vrouwen. Over LANIUS kunnen we kort zijn, die hoort gewoon bij watMooi.

LANIUS DUURZAME MODE

alle artikelen van LANIUS