Engel Natur logo

Wollen ondermode

Het Duitse merk Engel Natur is opgericht in de jaren 60 en duurzaamheid zit verweven in hun DNA.  Sinds 1982 werken ze met biologische katoen en hebben ze zich gespecialiseerd in goed passende natuurlijke lingerie.

Alle kleurstoffen die Engel Natur gebruikt in hun kleding en lingerie zijn vrij van zware metalen en altijd vrij van schadelijke AZO-kleurstoffen; er wordt géén chemische afwerking toegepast. Hier worden wij erg blij van want als je lingerie draagt dat zo dicht op je huid zit, is het fijn als er geen schadelijke stoffen in zitten. 

duurzame lingerie

mooie wol 

De wol die door Engel Natur wordt gebruikt in hun biologische kleding is afkomstig uit gecertificeerde biologische schapenbedrijven in Argentinië. De wol uit Argentinië is niet alleen van een schitterende kwaliteit  maar is ook diervriendelijk. De dieronvriendelijke methode "mulesing" in de biologische schapenteelt niet toegestaan.  

duurzame lingerie

mooie wereld

Tijdens het productie proces vindt Engel Natur het belangrijk dat alles was ze gebruiken biologisch afbreekbaar is. Want ze willen de aarde niet vervuilen. De metalen onderdelen in de kelding van Engel Natur zoals de ritsen en drukkers zijn vrij van nikkel.

Tijdens het transport rijden de vrachtwagens de korste routes naar naar de leverancier en zijn de arbeidsomstandigheden in hun eigen fabrieken uitstekend.

duurzame lingerie eco lingerie

 

alle artikelen van Engel Natur