Eerlijke mode

 eerlijke mode

Vind jij het belangrijk dat de mensen die jouw kleding maken, eerlijk worden behandeld? Wij ook en daarover gaat eerlijke mode.

shop eerlijke mode online

Door dit artikel te kopen, help je de mensen die jouw kleding maken. Voor eerlijke kleding is een eerlijke prijs betaald aan de boeren, de wevers en mensen in de fabrieken. Het icoontje voor eerlijke mode betekent dat je kleding is gemaakt in veilige fabrieken waar wordt gelet op gezonde en veilige werkomstandigheden. Het betekent ook dat er geen sprake is van kinderarbeid.

groot aanbod eerlijke kledingmerken

Bij watMooi vinden we het belangrijk dat kleding op een eerlijke manier wordt gemaakt. Want al lijkt het misschien ver van je bed, kleding wordt gemaakt door mensen. En die mensen verdienen veilige werkomstandigheden en een eerlijk loon voor hun werk. Bij watMooi vind je meer dan 45 merken met producten met het icoontje voor 'eerlijke mode', waaronder duurzame kledingmerken met het Fair Wear label en met het Fairtrade logo.

van fast fashion naar eerlijke mode

Mode die bijdraagt aan een betere wereld; daar gaat het om. Dus niet alleen maar zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk, maar duurzame eerlijke mode. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier. Of we het nu eerlijke kleding  of duurzame kleding noemen,  het gaat er om dat we aandacht besteden aan het item en kijken hoe het gemaakt is. 

In de fast fashion industrie zien we helaas vaak dat de arbeiders onder slechte omstandigheden moeten werken. Ze krijgen niet uitbetaald bij ziekte of krijgen geen bijscholing om zich zelf te ontwikkelen. Ook zie je vaak dat de fabriek het werk weer uitbesteed zodat er helemaal geen zicht meer is onder welke omstandigheden de kleding is gemaakt.

eerlijke kleding is mooier

Bij watMooi verkopen we duurzame mode en dat is een heel ruim begrip. Je hebt het dan niet alleen over de grondstoffen waar het van is gemaakt, maar er wordt ook gekeken naar het dierenwelzijn en wat voor impact het kledingstuk heeft op het milieu. Als we het bij watMooi hebben over eerlijke mode dan hebben we het over de mensen die jouw kleding maken. Alle eerlijke mode van watMooi is gemaakt onder goede werkomstandigheden.

Iedereen herinnert zich nog wel het instorten van de fabriek Rhana Plaza in 2013. Waar 1.134 mensen stierven die niet meer dan twintig cent per uur verdienden voor het naaien van een t-shirt. watMooi wil dat iedereen die werkt aan jouw kledingstuk een leefbaar loon krijgt en kan werken in een veilige omgeving. Vanaf de katoenplantage tot het bij ons in de winkel ligt. Dat vinden wij eerlijke mode!